Nieuwsbrief !

lz

Apache en Bureau voor Lokale zaken slaan handen ineen
De Vlaamse nieuwssite Apache maakt als eerste externe redactie gebruik van de beveiligde werkruimte die het Nederlandse Bureau voor Lokale Zaken ontwikkelde. Dankzij een subsidie van het Vlaams Journalistiek Fonds trekt Apache een jaar lang rond vier thema’s de regio in.
Lees verder

Lees ook
Online samenwerken, maar dan veilig: een digitale werkomgeving voor onderzoeksjournalisten
Voor journalisten die werken met gevoelige informatie is niet elke online werkomgeving veilig genoeg. Daarom ontwikkelde Bureau Lokale Zaken met subsidie van Google een extra goed beveiligd initiatief. Onderzoeksplatform Apache is de eerste redactie die er gebruik van maakt. ‘We zochten al een manier om op afstand met lokale journalisten te kunnen communiceren.’
Lees verder op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek:

Rijnlandroute
Eén vraag, één wobverzoek, vijf overheden. We willen antwoord op de vraag waarom langs Leiden de verbindingsweg tussen de A44 en de A4 in een open bak langs de wijk Stevenshof raast en niet onder de grond door, zoals in Voorschoten. Waarom kunnen de bewoners van Vlek 17 de weg wel horen, zien en ruiken?
Bekijk ons dossier Rijnlandroute

Smerige Lokale Zaken
Met subsidie van Fonds Bijzondere Journalistieke projecten ontwerpen we een scenario om vervuilde locaties te onderzoeken. Op basis van een casus maken we een blauwdruk waarmee journalisten en burgerjournalisten mee aan de slag kunnen binnen de beveiligde werkruimte van het Bureau.
Lees verder

 

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik.
Vrienden van het Bureau, klik.